Kig ind i børnehaveklassen

DSC00745

På en decemberdag i børnehaveklassen er vi helt sikkert, en del af dagen, at finde ude i naturen, men at befinde os inden døre med sang, bevægelse og leg og arbejde er også en del af dagligdagen.
I denne måned har vi valgt at være i klassen til vores morgensamling, ellers er vi ofte ovre i vores bevægelsesrum, hvor der er bedre plads til bevægelse end her i klassen.
Så må vi i denne måned lave kredsen mindre og bevægelserne mindre, men det giver også mulighed for en inderlighed, som er vigtigt for os som klasse. Vi bruger morgenstunden til at stemme os ind på hinanden, mærke hvordan vi hver især har det og lave noget f.eks. sang og bevægelse, der fører os sammen denne dag.
DSC00701

DSC00698
Vi tager også naturstemninger med ind i rummet, i sangene, i legene og i hvad vi snakker om. At give os god tid til at lytte til hinanden og til at fortælle på skift er vigtigt for at udvikle det talte ord, som kan gøre børnene dygtigere og mere sikre til fra første klasse at arbejde med det skrevne ord. Vi har altid en midte, hvor årstiden og stemninger ofte er repræsenteret i form af blomster, lys og andet. Gode stemninger er vigtige, når man er 6 år; det bringer varme og glæde og ro til sjælen. Verden er god her hos os i vores klasse.

DSC00772
Her er nogle børn i gang med at færdiggøre deres små modellér figurer af ”Maria og hendes lille æsel”. En fortælling som vi har hørt gennem hele december måned, og som børnene har fået til opgave at lave som en lille dekoration. Dette er en bunden opgave, som de i øvrigt holder meget af.
DSC00777
Vi arbejder med bivoks, som skal varmes i hånden, inden det bliver blødt og til at arbejde med. Bivoks dufter godt og er rent naturmateriale. Når der ikke længere arbejdes med leret, stivner det og kan nu Til andre tider af dagen har børnene plads til den frie, skabende leg, hvor de selv finder på, samarbejder og bygger op, og hvor de udlever forskellige sider af sig selv i f.eks. små rollespil.