En dag i en 1. klasse

Undervisningen på Steiner Skolen i Vejle er nøje tilrettelagt efter eleverne i klassen ud fra den pågældende lærer. Undervisningen må være levende og leve med gruppen af elever, derfor vil det følgende være præget af netop denne 1. klasse og altså ikke en universel 1. klasses fagplan:
DSC04480-kopi
I 1. klasse arbejder vi meget med fællesskabet og rytmen. Børn i starten af skoleforløbet har brug for stærke rytmer og genkendelighed. Hver morgen starter vi dagen med kreds, hvor vi arbejder med sociale øvelser,  fx at kunne sende stave rundt i kreds i rytme uden at bryde rytmen. Det er en svær og krævende øvelse, som klassen er meget dygtig til.
1

Efter en kredssamling foregår undervisningen ved pladserne, hvor sang, recitation og fløjter øves. Så tager vi hul på dagens undervisning med tilbageblik på det lærte fra gårsdagen og herefter nyt stof, hvor eleverne i høj grad er skabende.

2

 

3
De udarbejder selv deres bøger og dermed står indsatsen fra hver enkel meget tydelig frem, hvilket er et rigtig godt redskab som lærer – for at se elevens fremskridt eller det modsatte. Efter en længere stund med selvstændigt arbejde sluttes hovedfagstimen med fortælling. Resten af dagen undervises klassen i sprog – tysk og engelsk – og håndværksmæssige fag: håndarbejde og maling. Og selvfølgelig gymnastik.

4

5

I vores 1. klasse har vi valgt en ugentlig turdag for at sætte fokus på oplevelser i tæt kontakt med naturen, fællesskab gennem fælles oplevelser og udholdenhed. Vi når langt omkring og har det altid meget hyggeligt.

6

7